top of page

Van 1991 tot nu ...

Al wie denkt dat automatische grasmachines nog maar pas bestaan, zit er goed naast. De eerste automatische grasrobot bestaat al van de begin jaren 90. En wij waren er als eerste bij!

In 1991 kwam Alain De Pierre aankloppen met een nieuw gadget... Een machine die het gras zelf kon maaien, de befaamde schildpad. Deze werkte volledig op zonne-energie. Nieuwsgezind als Willy Aerden was en hoewel er niemand in geloofde, kocht hij er toch één en zette deze in de voortuin. 

In 1995 kocht Husqvarna de patenten van de schilpad over. Om dan in 1997 de eerste Automower, die niet enkel op zonne-energie maar ook op netstroom werkte, te lanceren. 

Onze 4 generaties automowers hebben we nog steeds in de showroom staan! Van 1991 tot nu!

Na jaren testen, opleidingen volgen en er heel veel werk en tijd in te steken, werd de automower met een gerust hart in 1999 verkocht aan onze eerste klant.

Vanaf toen ging de verkoop in stijgende lijn. Ook de automowers stonden niet stil. Elk  jaar verbeterde Husqvarna de automower. Ondertussen zijn we al aan de vierde generatie automowers. 

Ondertussen is de markt van de automatische grasmaaiers zo groot dat je door het bos de bomen niet meer ziet... Wij helpen je graag. Kom gerust eens langs voor uitleg. Door onze jaren ervaring in aanleg, onderhoud en herstelling, kunnen wij je het beste helpen bij je keuze. ​

bottom of page